Cum să obții eTA pentru Canada: Procedură și documente necesare

Călătoria în Canada poate fi o experiență de neuitat, însă este important să respecți cerințele de intrare impuse de autoritățile canadiene. Un aspect esențial în această privință este obținerea eTA (Electronic Travel Authorization), un document obligatoriu pentru cetățenii străini care sosesc în Canada pe calea aerului. În acest ghid, vom explora procedura și documentele necesare pentru a obține eTA și pentru a asigura o călătorie fără probleme în această țară captivantă.

Ce Este eTA și Cine Este Eligibil:

eTA este un sistem de autorizație electronică introdus de guvernul canadian pentru a facilita intrarea cetățenilor străini în țară. Acest document este obligatoriu pentru călătorii cu destinația Canada care sosesc pe calea aerului, fiind aplicabil pentru vizitele de scurtă durată, cum ar fi turismul, afacerile sau tranzitul. Este important de menționat că posesorii de pașapoarte canadiene, precum și rezidenții permanenți, nu au nevoie de eTA.

Procedura de Obținere a eTA:

 1. Accesarea Platformei Online:

 • Pentru a solicita eTA, accesează platforma online oficială a guvernului canadian destinată acestui scop. Asigură-te că utilizezi site-ul corect și evită agențiile terțe pentru a preveni posibile probleme.

 2. Completați Formularul de Cerere:

 • Completează formularul de cerere electronic cu informațiile tale personale. Asigură-te că oferi date corecte și conforme cu cele din pașaport.

 3. Verificarea Eligibilității:

 • În timpul completării formularului, sistemul va verifica automat eligibilitatea ta pentru eTA. Asigură-te că îndeplinești toate cerințele și că nu te încadrezi în categoriile excluse.

 4. Plata Taxei de eTA:

 • După completarea formularului, vei fi direcționat către o pagină de plată. Plătește taxa asociată cu eTA, care este de obicei o sumă moderată. Asigură-te că utilizezi metodele de plată acceptate.

 5. Așteptarea Aprobării:

 • După efectuarea plății, procesul de aprobare poate dura câteva minute sau chiar ore. Este recomandabil să aplici pentru eTA cu cel puțin câteva zile înainte de călătoria planificată.

 6. Primirea eTA pe E-mail:

 • În cazul în care cererea ta este aprobată, vei primi eTA pe adresa de e-mail furnizată în formularul de cerere. Verifică atent informațiile și asigură-te că detaliile sunt corecte.

Documente Necesare Pentru eTA:

 1. Pașaport Valabil:

 • Pentru a aplica pentru eTA, ai nevoie de un pașaport valabil. Asigură-te că pașaportul are cel puțin o pagină liberă pentru ștampile și aprobări.

 2. Adresă de E-mail Valabilă:

 • Furnizează o adresă de e-mail valabilă în formularul de cerere, deoarece eTA-ul va fi trimis electronic pe această adresă.

 3. Card de Credit sau Metodă de Plată Acceptată:

 • Asigură-te că dispui de un card de credit sau altă metodă de plată acceptată pentru a achita taxa asociată cu eTA.

 4. Informații de Călătorie:

 • Veți fi întrebat despre detalii legate de călătoria planificată, inclusiv data și ora sosirii, numărul zborului și adresa unde vei sta în Canada.

 5. Detalii de Contact:

 • Furnizează informații de contact valide, inclusiv număr de telefon și adresă unde poți fi contactat în caz de necesitate.

 6. Istoricul Medical:

 • În anumite cazuri, poți fi întrebat despre istoricul medical. Este important să răspunzi corect la aceste întrebări pentru a asigura o evaluare precisă a cererii tale.

Sfaturi Utile Pentru Solicitarea eTA:

 1. Solicită cu Timp Suficient:

 • Este recomandabil să aplici pentru eTA cu cel puțin câteva zile înainte de călătoria planificată pentru a evita orice întârzieri sau probleme.

 2. Verifică Corectitudinea Informațiilor:

 • Înainte de a finaliza cererea, verifică cu atenție informațiile furnizate. Orice eroare sau omisiune poate duce la întârzieri în procesul de aprobare.

 3. Păstrează eTA Împreună cu Pașaportul:

 • După ce primești eTA, păstrează documentul împreună cu pașaportul tău pentru prezentare la controlul de frontieră la sosirea în Canada.

 4. Asigură-te că eTA este Încă Valabilă:

 • Verifică periodic valabilitatea eTA-ului, mai ales dacă planifici să călătorești în Canada în viitorul apropiat.

Concluzie:

Obținerea eTA-ului pentru Canada este un proces simplu, dar esențial pentru călătorii străini care doresc să exploreze această țară fascinantă. Respectarea procedurilor și furnizarea informațiilor corecte vor asigura o aprobare rapidă și fără probleme. Cu eTA-ul în mână, vei putea să te bucuri de peisajele magnifice și de ospitalitatea canadiană fără nicio grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *